RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå starter tekno-galskapen

Sist oppdatert:
Se noen av de sære dingsene som vises frem på verdens største forbrukerelektronikkmesse.

LAS VEGAS (Nettavisen): På mandag starter verdens største forbrukerelektronikkmesse i Las Vegas for alvor, men allerede natt til søndag norsk tid startet den første sniktitten.

Offisiell sniktitt
På det offisielle pressearrangementet CES Unveiled er det knapt 50 av de flere tusen utstillerne som får lov til å vise frem et svært begrenset utvalg av hva de har å tilby. Dessverre er det i liten grad de aller mest spenstige prosjektene som slipper til her, men noen sære godbiter har en tendens til å dukke opp her.

Las Vegas teknomesse
Las Vegas teknomesse

Utover at en usmakelig kopi av Michael Jackson gikk rundt og minglet med pressen, fikk vi blant annet se Hitachis nye harddisk på hele én terabyte. Det er 1.000 gigabyte, eller 1.000.000 megabyte (ut i fra definisjonen til harddiskprodusenter) – eller for å si det på en annen måte: Like mye plass som du får plass til på nesten 700.000 disketter.

Mye for datamaskiner
AMD viste frem små håndholdte datamaskiner, og en annen produsent viste frem en bærbar datamaskin for de som virkelig er villig til å betale mye for en datamaskin som ser riktig ut.

Asus på sin side viste blant annet frem et eksternt grafikkort for bærbare datamaskiner som gjør at du kan spille de heftigste 3D-spillene på datamaskiner som tidligere knapt har vært gode nok til kabal.

Ting lages for USA
Ellers var det ikke overraskende mye teknologi som utelukkende er tilgjengelig for amerikanere:Digitale FM-sendinger, spesialiserte digitale tjenester for det amerikanske markedet og ikke minst sexy mobiltelefoner som vi aldri kommer til å se her i landet.

Men fremfor å bruke masse spalteplass på å fortelle hva slags sære ting vi så på messen, så kan du heller se selv i videovinduet over.

Las Vegas teknomesse
Las Vegas teknomesse

Og hvis du lurer på hva den hvite dingsen som styrer billiardkuler under innledningen til Ryan Block egentlig er for noe, så kan vi avsløre at det er en slags 3D-joystick med såkalte ”force feedback” som skal revolusjonere måten du styrer pc-en din på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere