RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil han skremme Japan

Sist oppdatert:
Abu Musab al-Zarqawi, al-Qaida-nettverkets antatte hovedmann i Irak, krever at Japan trekker alle sine soldater ut av Irak. Hvis ikke har al-Qaida planene klare.

- Denne beskjeden er til den japanske regjeringen. Gjør som filippinerne gjorde, for ingen andre kan hjelpe dere. Dere vil lide samme skjebne som amerikanerne og andre, skriver Zarqawis gruppe på en islamistisk nettside tirsdag, ifølge NTB-Reuters.

Mandag trakk Filippinene ut alle sine soldater fra Irak en måned før tiden i håp om å redde livet til det filippinske gisselet Angelo de la Cruz. Motstandsgrupper i Irak har de siste månedene brukt gisselaksjoner for å få gjennom sine krav.

Ikke verifisert
- Vi tolererer ikke mennesker som kommer hit uten å hjelpe irakerne, men for å beskytte amerikanerne, står det videre i uttalelsen som er signert den militære vingen til Tawhid wa al-Jihad, som er Zarqawis gruppe. Den kunne tirsdag ikke verifiseres og andre som sier de er representanter for gruppen, sier uttalelsen ikke medfører riktighet.

- Uttalelsen vakte stor oppsikt og overraskelse, heter det på en annen nettside, ifølge Reuters. Gruppen tar likevel ikke avstand fra budskapet i den første uttalelsen.

Japan har for øyeblikket utplassert 55 ikke-stridende soldater i Irak.

Dusør
Zarqawi advarte også muslimske og arabiske land mot å sende soldater til Irak for å støtte den amerikanskledede koalisjonsstyrken.

- Denne beskjeden er spesielt rettet mot Pakistan, Jordan, Iran, land i Gulfen og Midtøsten, Indonesia, Malaysia og alle andre muslimske land. Vi advarer dere for siste gang om at vi slå ned med jernhånd på alle som støtter amerikanerne og Allawi og gjengen hans, skriver Zarqawis gruppe videre.

- Rekken av mennesker som står klare til å bli martyrer er endeløs.

USA har utlovet en dusør på 25 millioner dollar (170 millioner kroner) for Zarqawis hode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere