RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil han snakke med USA

Foto: ABEDIN TAHERKENAREH (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Så lenge samtalene er basert på «gjensidig respekt».

Det er kravet fra Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, melder BBC News.

30 årsdag
Uttalelsene om at han gjerne vil ha samtaler med USA, så lenge de er basert på «gjensidig respekt», kom på 30 årsdagen for den islamske revolusjonen i Iran. Ahmadinejad sa også at Iran ønsker endringene fra USA velkommen, så lenge det er seriøst ment.

- Den iranske nasjonen er klar til å gå i dialog, men i en rettferdig atmosfære, sa presidenten da han talte til folkemassene tirsdag.

Det var etter revolusjonen i 1979 og da den amerikanske ambassaden i Teheran ble okkupert i 444 dager, at de to landene kuttet båndene.

Vil ha endringer
- Den nye amerikanske administrasjonen har annonsert at de vil ha endring og satse på dialog, sa Ahmadinejad sa under et møte i Tehran, hvor titusener av mennesker var samlet for feire revolusjonsdagen.

Her ble det lagt vekt på at reell endring må være utgangspunktet. Likeverd og gjensidig respekt, er sentrale momenter for at Iran skal inngå samtaler med USA.

Utspillet kommer bare én dag etter at president Barack Obama sa at USA nå vil «se på områder der vi kan ha en konstruktiv dialog» med Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere