RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboen fra helvete

Rosa Bazzi har innrømmet drap på sine fire naboer.
Rosa Bazzi har innrømmet drap på sine fire naboer. Foto: CARLO POZZONI (EPA)
Sist oppdatert:
En bestialsk drapssak sjokkerer italienerne. Først og fremst fordi morderne var som dem selv. Nesten.

De fikk halsen skåret over og huset tent på. Italienerne la skylden på en narkodømt innvandrer. Men sannheten var langt nærmere dem selv.

11. desember i år ble 30 år gamle Raffaella Castagna, hennes to år gamle sønn Youssef, hennes mor, og en nabo, funnet døde i Castagnas leilighet i byen Erba i Nord-Italia.

De hadde fått halsen skåret over, og leiligheten var påtent. De bestialske drapene sjokkerte italienerne. Byen Erba ligger i det rike Brianza-distriktet der anti-immigrasjonspartiet Northern League står sterkt

La skylden på innvandrer
Media la skylden på ektemannen til Castagna. Den narkotikadømte innvandreren hadde nettopp kommet ut av fengsel. Avisene brukte førstesidene til å si unnskyld da det viste seg at mannen var på vei hjem fra Tunis da drapene skjedde.

Fredag kom et nytt sjokk: De drapssiktede var verken innvandrere eller dømte. De var renovasjonsarbeideren Olindo Romano og stuepiken Rosa Bazzi, som hadde bodd vegg i vegg med familien Castagna.

I avhør har Bazzi og Romano innrømmet å ha drept de fire personene. Stuepiken Bazzi har fortalt at hun drepte to år gamle Youssef med kniv:

- Vi kunne ikke stå ut med dem lenger. Han skrek alltid. Hodet mitt eksploderte, skal kvinnen ha fortalt politiet.

- Se hvor rolig det er
Blant bevisene mot paret, er avlyttingsmateriale der ekteparet snakket lykkelig om stillheten som hadde kommet etter drapene:

«Se hvor rolig det er nå», «Vi kan endelig sove igjen» sa Rosa Bazzi og hennes ektemann Olindo Romano til hverandre.

«Når Erba-saken nå er løst, er vi nødt til å komme ut av våre koselige hjem fulle av forhåndsdømming» skrev La Repubblica daily fredag.

Innbyggerne i Erba er rystet over at morderne ikke var innvandrere, men to av deres egne vaskeekte italienere.

Etter at ekteparet innrømmet drapene, gikk justisminister Clemente Mastella ut og sa at problemets hjerte var integrasjon av nye innvandrere.

- Vi må lære oss å leve sammen i Italia, med ulike ansikter og ulike hudfarger. Ellers vil gjensidig hat føre til forferdelige overgrep i vårt samfunn, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere