RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboer kritiske til spansk politi

(Foto: Scanpix/EPA)
Sist oppdatert:
Flere av naboene til den drepte 13-åringen Shila Bigdely skal ha sett en mystisk mann i området før drapet, og retter kritikk mot politiet, som de mener gjør for lite.

Det har ikke vært noen rundspørring blant naboene i det rolige boligområdet på Spanias solkyst, der den norske 13-åringen bodde sammen med to yngre søsken og sine foreldre. Samtidig har politiet lagt lokk på saken og gir ingen informasjon om etterforskningen.

- Folk i området vet lite om hva som er skjedd, vi bor rett ved der hun ble funnet, men likevel har ikke politiet vært på døra hos oss. Vi synes det er ganske skandaløst at politiet ikke er interessert i finne ut om noen kan ha sett noe, sier en britisk kvinnelig nabo til NTB.

Hun vil ikke stå fram med navn, men det hun forteller blir bekreftet av flere uavhengige kilder NTB har vært i kontakt med. Mange er også skeptiske til at politiet fjernet sperringene rundt området så raskt.

Mystisk mann
Den unge jenta ble funnet fredag ettermiddag. Politiet frykter at hun er blitt drept og voldtatt, og mye tyder på at ugjerningen skjedde rett etter at hun forlot hjemmet sitt ved 7-tiden om morgenen for å gå til skolebussen. Fram til lørdag var politiet på åstedet, men søndag var det ingen igjen.

Selv om politiet ikke vil si om de har noen mistenkte i saken, skal en ukjent og mystisk mann ha blitt sett i området tre uker før Shila Bigdely ble funnet drept. Den samme mannen skal ha blitt observert i området den dagen hun ble funnet.

- Jeg så ham fra et vindu i annen etasje. Han gikk raskt fram og tilbake flere ganger og stakk seg på en måte ut. Da jeg fortalte det til en venninne, som bor tvers over veien, sa hun at hun også hadde lagt merke til den samme mannen, forteller Pepe Josefa Castillano, som bor i den samme gata som familien til Shila, til NTB.

En venninne av den drepte skal også ha sett det som kan ha vært den samme mannen, dagen da 13-åringen ble funnet drept. Observasjonen skjedde fredag morgen, og mannen skal ha forsøkt å dekke til ansiktet idet venninnen passerte. Mannen skal ha vært høy, ha hatt på seg en hatt eller hette og ha båret på en ryggsekk.

Får ikke kommentere
Politiet ønsker ikke å si noe om utviklingen i etterforskningen..

- Dommeren som leder etterforskningen, har tatt ut en kjennelse om at videre etterforskning i saken skal være hemmelig, opplyser pressetalsmann Eirik Bergesen i UD til NTB.

Han sier at han derfor ikke har anledning til å kommentere noen sider ved etterforskningen.

Se intervju med faren til Shila Bigdely på nyhetene på TV 2 klokken 18.30 søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere