*Nettavisen* Nyheter.

Nådde isolert landsby

Leger Uten Grenser nådde i går den avsidesliggende kystlandsbyen Lhok Timon. 90 prosent av byen er ødelagt, og de gjenlevende innbyggerne har levd under grusomme forhold siden skjelvet andre juledag.

06.01.05 09:53

Informasjonsmedarbeider Lars Schwed Nygård i Leger Uten Grenser sier at mange av landsbyens 1500 innbyggere er omkommet.

- 90 prosent av bygningene i landsbyen er ødelagt. Personalet fra Leger Uten Grenser jobber med å finne ut hvor mange som er omkommet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Helseteamet som nådde landsbyen lørdag ble sluppet ned fra et helikopter med utstyr for medisinske konsultasjoner, samt 120 kilo ris. Innbyggerne hadde kun spist kokosnøtter og bananer i fem dager.

- De forteller at befolkningen lever under grusomme forhold, sier styreleder i Leger Uten Grenser Atle Fretheim i en pressemelding

- Opptil 20 familier må dele én hytte, og folk er tvunget til å bruke plastposer for å lage husly.

MSF vil i løpet av de nærmeste dagene sende inn et medisinsk team og et team med vann- og sanitæreksperter i Lhok Timon. I tillegg vil flere andre medisinske team flys inn til andre steder langs vestkysten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag