RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nådde isolert landsby

Sist oppdatert:
Leger Uten Grenser nådde i går den avsidesliggende kystlandsbyen Lhok Timon. 90 prosent av byen er ødelagt, og de gjenlevende innbyggerne har levd under grusomme forhold siden skjelvet andre juledag.

Informasjonsmedarbeider Lars Schwed Nygård i Leger Uten Grenser sier at mange av landsbyens 1500 innbyggere er omkommet.

- 90 prosent av bygningene i landsbyen er ødelagt. Personalet fra Leger Uten Grenser jobber med å finne ut hvor mange som er omkommet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Helseteamet som nådde landsbyen lørdag ble sluppet ned fra et helikopter med utstyr for medisinske konsultasjoner, samt 120 kilo ris. Innbyggerne hadde kun spist kokosnøtter og bananer i fem dager.

- De forteller at befolkningen lever under grusomme forhold, sier styreleder i Leger Uten Grenser Atle Fretheim i en pressemelding

- Opptil 20 familier må dele én hytte, og folk er tvunget til å bruke plastposer for å lage husly.

MSF vil i løpet av de nærmeste dagene sende inn et medisinsk team og et team med vann- og sanitæreksperter i Lhok Timon. I tillegg vil flere andre medisinske team flys inn til andre steder langs vestkysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere