*Nettavisen* Nyheter.

Nær bistandsløsning for palestinerne

Ved hjelp av en bankkonto tilhørende PLO, skal palestinerne igjen få bistandspenger.

USA skal være villig til å godkjenne en plan, som kan gjøre det mulig å gi bistand til palestinerne.

Ifølge den palestinske finansministeren Salam Fayyad skal den amerikanske generalkonsulen i Jerusalem, Jake Walles, være med på en løsning som innebærer at bistandspenger kan bli overført til den palestinske selvstyremyndigheten gjennom en bankkonto tilhørende PLO. Pengene skal kontrolleres av økonomiavdelingen, sa Fayyad på en pressekonferanse i Qatar søndag, ifølge arabiske medier.

Fayyad bekrefter at palestinernes statsminister Ismail Haniyeh, som er knyttet til Hamas, har godkjent ordningen og at den vil komme i gang om noen dager.

Støtten til den palestinske regjeringen har vært en het potet siden den militante Hamas-bevegelsen vant flertall i nasjonalforsamlingen i januar 2006. Flere vestlige land, blant annet EU-landene og USA, har fryst sine utbetalinger. Kravene for å frigjøre midlene er at Hamas må anerkjenne Israel og ta avstand for terrorhandlinger. Det har palestinerne ikke gjort.

Fayyad har tidligere sagt til Nettavisen at palestinerne trenger ekstra bistand så raskt som mulig, for å redde en økonomi som er knust av boikotten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.