*Nettavisen* Nyheter.

Nakenvandrer må gå i fengsel

Foto: (Foto: Scanpix, EPA/Phil Rigby)

Mannen som ville spasere naken gjennom hele Storbritannia, må legge om ruta etter at han ble dømt til tre måneders fengsel for spradingen sin.

08.01.04 07:05

Kun iført støvler og sekk la Stephen Gough ut på vandring. Han startet i Sør-England i sommer og ville gå de 1363 kilometrene til Skottlands nordligste odde.

Fotturen ble avbrutt av at Gough til stadighet ble arrestert. 29. november ble han stoppet av lovens lange arm i Evanton i Skottland etter at befolkningen i en liten landsby lot seg sjokkere av den nakne vandreren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Gough måtte møte i retten i Dingwall, forklarte han at han bare ønsket å demonstrere for retten til å gå naken ute i det fri, og at ytringsfriheten gav ham denne rettigheten.

- Det fins ingen lover mot å gå naken, sa Gough i sin forklaring. I vitneboksen måtte han imidlertid dekke seg til med et teppe, melder AP.

- Alt jeg gjør er å kle meg slik jeg ønsker. Jeg håper jeg inspirerer andre til å gjøre det samme. En naken kropp er vakker, ikke stygg, sa han.

Selv om det ikke fins lover som forbyr nakenhet, fins det forbud mot upassende oppførsel og stripping. Og det var på dette punktet at retten felte nakenvandreren.

Den måneden som Gough allerede har tilbrakt i varetekt, trekkes fra straffen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.