*Nettavisen* Nyheter.

Nakne kropper skal gi turister

Mexico gikk nye veier for å få flere turister til landets historiske attraksjoner.

10.06.08 13:16

(SIDE2): En nakenmodell skulle få fart på turiststrømmen til Mexico, men reklamen ble for utfordrende. Kurvene til den kjente såpestjernen Iran Castillo tok fokus bort fra de berømte attraksjonene som hun skulle promotere.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På en av reklameplakatene har hun fått malt et akvedukt, en vannkanal, over brystpartiet. De statlige vokterne av Mexicos historie hadde ikke noe i mot at en naken dame ble brukt for å vise frem de attraksjonene delstaten Hidalgo har å by på. To struttende bryst ble bare litt for mye.

Dermed måtte landets turistmyndigheter forandre på den vågale reklamen, skriver Associated Press.

Forandringen
I den nye kampanjen har den nakne såpestjernen lent seg fremover for ikke å by for mye på seg selv. Men reklameteksten er den samme: «Hidalgo gets under your skin».

Allerede før kampanjen ble lansert, ble den omtalt av pressen som sensasjonell. Ledelsen ved det nasjonale instituttet for antropologi og historie mente at de historiske monumentene ble krenket av den nakne turistreklamen.

Denne uken har en nedtonet versjon av bildene blitt presentert. Denne gangen er det ingen som har klaget på kroppen til såpestjernen. Kampanjen vil også fortsette, med andre nakne kropper, men hvilket kjønn vites ikke.

Her er bildet til den nye kampanjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Gaudelli MCW/AP Photo)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.