Gå til sidens hovedinnhold

Narkobaron arrestert

Den antatte narkotikabaronen Christopher Coke er arrestert i utkanten av hovedstaden Kingston av politiet i Jamaica.

Embetsmenn opplyser at Coke ble anholdt ved en veisperring. Ifølge BBC News var han i følge med en kristen pastor, og skal ha sagt at han var på vei til USAs ambassade for å melde seg selv inn. Myndighetene ønsker å utlevere Coke til USA.

Her møter han tiltaler for narkotika- og våpenhandel.

Bandeleder
42 år gamle Christopher Coke er beskyldt for å være lederen av «Shower Posse». En beryktet gruppe amerikanske myndigheter sier opererer på det internasjonale våpen- og narkotikamarkedet.

Ifølge BBC News får også banden skylden for en rekke mord i Jamaica og USA.

Dødelig jakt
Jakten på narkobaronen har krevd flere uskyldige menneskeliv. 27. mai i år skrev Nettavisen at innbyggerne i slumområdet Tivoli Gardens i Kingston, der etterlyste Coke trolig holdt seg skjult, anklagde regjeringssoldater for å drepe uskyldige mennesker i jakten på den antatte narkobaronen.

Les også:- De brenner menneskelik

Over 70 mennesker ble drept på fire dager med våpenkamper mellom politi og unge armerte menn, skriver BBC News.

Tusenvis av politimenn og soldater har jaktet på Coke de siste ukene.

Hjulpet av prest
Prest Al Miller, som var i følge med Coke da han ble anholdt, sier, ifølge Sky News, at Coke hadde kontaktet ham for å få hjelp.

Han trengte noen som kunne arrangere overleveringen til ambassaden, da han ikke stolte på at politiet ikke ville skade ham hvis Coke overleverte seg frivillig til dem.

Coke har i lengre tid blitt beskyttet av sivile innbyggere som sier at den antatte narkobaronen har hjulpet dem i kampen mot regjeringen i Jamaica.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus