RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkojegere frykter EU-utvidelsen

Sist oppdatert:
EU-utvidelsen kan føre til mer smugling til Europa, frykter FNs narkotikapanel.

- Styret er bekymret over at EU-utvidelsen han svekke grensekontrollene i Europa, heter det i årsrapporten fra det internasjonale kontrollutvalget for narkotika.

Ifølge årsrapporten økte smuglingen av heroin, ecstacy og amfetamin til europeiske land i 2004. Samtidig er forbruket av cannabis på vei opp.

Khat
De baltiske landene, som ble EU-medlemmer i fjor, brukes som transittrute for narkotika på vei til Vest-Europa. Det påvirker blant annet narkostrømmen til de nordiske landene. Norge og Sverige har merket økt tilfang av amfetamin laget i Polen. Samtidig har smugling av flunitrazepam ((Rohypnol) økt. I Norge brukes også den narkotiske planten khat, som smugles fra afrikanske land.

Kokain
Ifølge rapporten seiler Storbritannia opp som et av de verste narkolandene i Europa. Storbritannia har det største forbruket av amfetamin, og ligger på tredjeplass for heroin og ecstacy. Kokain er også et økende problem.

Ekstern lenke til rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere