RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile)

Narkoliga avslørt på Facebook

Alle er på Facebook - også politiet.

For mange brukere har Facebook erstattet både sms, e-post og msn. Det er heller ikke uvanlig å bruke flere timer daglig pålogget i nettsamfunnet. Kriminelle er selvsagt intet unntak.

«You got a friend request from: FBI»
FBI har rapportert at de bruker Facebook for å spore aktivitet koblet til terrorister, datakriminalitet og illegale immigranter, melder BandCage.com. Siden prosjektet «PatriotAct» ble startet, har FBI fått ubegrenset tilgang på all brukerinformasjon, private meldinger og fotoalbum på nettsteder som MySpace, hi5, Facebook og Hotmail.

Samarbeidet mellom Facebook, FBI og lokale politistyrker i USA har nå resultert i syv arrestasjoner i en stor narkotikaliga i Detroit. Det sies at ligaen har vært under etterforskning i årevis, men fotobevisene og beskjedene som ble oppdaget på Facebook var akkurat det politiet trengte for å arrestere noen av de involverte.

- Disse syv arrestasjonene er svært viktige, forklarer førstebetjent Bacon.

Viktige funn
Det er ikke bare syv arrestasjoner som er resultatet, politiet mener at de nå har sikret seg viktige funn som kan hjelpe dem videre i kampen mot organisert kriminalitet.

- Vi har funnet alt fra informasjon om skattesvindel til marihuanadyrking – folk sender meldinger til hverandre med presise detaljer om sine kriminelle aktiviteter. Jeg tror Facebook er en viktig faktor i den kriminaliteten vi finner i byer som Detroit, og det gjør ting mye enklere for våre etterforskere, legger betjent Bacon til.

Forsvarer metoden
Ikke overraskende har det kommet kraftige reaksjoner på samarbeidet mellom nettsidene og politiet. Flere grupper reagerer på mangelen på privatliv, og mener samarbeidet er et lovbrudd.

Ekspert på organisert kriminalitet, Guy Lafife, forsvarer likevel metoden.

- Skjulte mikrofoner fungerer rett tog slett ikke lenger, I dag sender alle hverandre beskjeder på nett – og politiet får ikke tilgang på disse uten å inngå samarbeid med de aktuelle nettsidene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere