Gå til sidens hovedinnhold

Narkoliga tatt med 46 milliarder

Britisk og colombiansk politi har avslørt en stor narkotikaliga, og har blant annet beslaglagt verdipapirer verdt 46 milliarder kroner. Saken kan væ re en av de største i kriminalhistorien.

Fagfolk gransket fredag formiddag verdipapirene for å finne ut om de er ekte. Andre jobbet med å spore opp bakmennene for smuglingen av 55.000 ecstasy-tabletter, 15 kilo amfetamin, atskillige biler og store mengder juveler og kontanter.

Dersom verdipapirene er ekte, dreier det seg om et av verdens største beslag noensinne, melder Reuters.

Britisk politi gjennomførte razziaer mot adresser i London og i grevskapet Essex øst for London i juli og august, men omfanget av smugleraffæren ble ikke kjent før natt til fredag.

Da gikk colombiansk politi, som har samarbeidet med sine britiske kollegaer i opprullingen av affæren, ut med detaljer om razziaene.

Etterforskerne tror smuglergodset har tilknytning til en colombiansk forbryterbande som driver med alt fra narkotika til ulovlig eiendomshandel, skriver NTB-AFP-Reuters.

To personer er arrestert i Colombia og Ecuador i forbindelse med operasjonen. Under opprullingen av saken er i alt 13 personer arrestert.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger