RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkosiktede løslates ikke

Sist oppdatert:
De tre norske kvinnene blir sittende i fengsel i Bolivia.

En boliviansk dommer bestemte fredag kveld at de tre norske kvinnene som ble tatt med 22,3 kilo kokain, blir sittende i fengsel, melder fvn.no.

Fengslingsmøtet begynte rundt klokken 21.00 norsk tid fredag, og det tok flere timer før dommerens avgjørelse ble klar. Jentene blir da sittende i fengsel mens etterforskningen av saken pågår. Det kan ta flere måneder før etterforskningen er over, og saken kommer opp for rettssystemet i Bolivia.

- Fluktrisiko
Dommeren begrunnet sin avgjørelse med at faren for at kvinnene kom til å rømme landet. Bolivianske myndigheter frykter at de norske jentene kommer til å motsette seg videre etterforskning dersom de blir løslatt, ifølge VG Nett.

De tre norske kvinner i alderen 17 til 21 år har sittet varetektsfengslet i San-Sebastian i Bolivia etter at de ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba 19. mai med 22,5 kg kokain.

Tatt med datteren
Den 21 år gamle kvinnen hadde med seg sin to år gamle datter da de ble pågrepet. Toåringen har siden 19. mai sittet i fengsel med moren sin, og norske myndigheter jobber med å få jenta hjem igjen til Norge.

Under fredagens fengslingsmøte var faren til jenta til stede. Familien til kvinnene har også kommet til Bolivia for å støtte dem i den svært alvorlige saken.

- Lurt
Advokaten til de to yngste jentene, Williams Espinoza, sa til TV 2 Nyhetene tidligere fredag at jentene føler seg rundlurt:

- Vi er ved godt mot fordi de to mindreårige jentene ikke kan holdes ansvarlige for dette. De ble lurt og brukt av skruppelløse mennesker som nå er på flukt fra det bolivianske rettsvesenet, sier Espinoza til TV 2.

Maksimumsstraffen for kokainsmugling i Bolivia er 25 års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere