RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nasjonal sørgedag for flyofre i Nederland onsdag

Nederland har erklært onsdag som nasjonal sørgedag for de 193 nederlandske ofrene for flykatastrofen i Ukraina, opplyser statsminister Mark Rutte.

Den første lasten med lik, som tirsdag ble brakt ut av det opprørskontrollerte området hvor flyet styrtet øst i Ukraina, er ventet å bli fløyet til Nederland samme dag.

Pårørende skal ta imot de døde på Eindhoven-flyplassen når flyet lander onsdag ettermiddag. Kong Willem Alexander, dronning Maxima vil sammen med Rutte også være til stede for å ta imot de døde, heter det i en uttalelse fra det nederlandske justisdepartementet tirsdag.

Onsdag flagges det også på halv stang ved offentlige bygninger i Nederland. Representanter fra enkelte av de ti andre landene som mistet borgere i flykatastrofen, vil også være til stede på markeringen i Eindhoven.

Til sammen 298 mennesker mistet livet da et passasjerfly fra Malaysian Airlines ble skutt ned over Øst-Ukraina sist uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere