Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natascha kjøpte sitt eget fangehull

Sist oppdatert:
- Ja, det er grotesk, sier Natascha Kampusch om sitt makabre huskjøp.

I et intervju med det tyske ukebladet Bunte forteller Natascha Kampusch (20) åpenhjertig om sitt nye liv. Hun raser samtidig mot Josef Fritzl som holdt sin datter innesperret i 24 år.

I 1998 ble hun selv bortført og holdt fanget i Wolfgang Priklopils kjeller i åtte år. Ved et par anledninger fikk hun komme opp av fangehullet, og i 2006 klarte hun å rømme.

- Grotesk
Nå har hun kjøpt huset til avdøde Priklopil. Dermed får hun full eiendomsrett over bygget der hun satt fanget i årevis.

- Det er grotesk. Jeg må nå betale strøm, vann og eiendomsskatt for et hus jeg ikke ville bo i, sier Kampusch til det tyske ukebladet.

20-åringen sier hun ønsket å få kontroll over huset før det ble ødelagt av vandaler eller jevnet med jorda av nye utbyggere. Hun har allerede besøkt huset én gang.

- Det var ikke så truende som tidligere, men på den annen side er det også et redselshus for meg, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet:

Ikke redd
Natascha Kampusch har blitt overvåket av leger, psykiatere og familie siden hun klarte å rømme i august 2006. For tida holder hun på å fullføre videregående og drømmer om å ta høyere utdanning.

20-åringen bor alene i en leilighet og sier hun har få problemer etter det åtte år lange fangenskapet.

- Jeg sover normalt og er ikke redd når jeg er alene. Jeg tenker lite på det som har skjedd, forteller hun i intervjuet.

Østerrike rammet
Natascha-saken forbløffet en hel verden høsten 2006. En bortført jente som alle trodde var død, klarte å rømme fra fangenskap etter åtte år.

Kort tid etter fortalte hun sterkt og levende om opplevelsene sine på fjernsyn.

Siden har alpelandet blitt rammet av flere grusomme bortføringssaker. Sist ut er den ufattelige tragedien i Amstetten, der Josef Fritzl (73) holdt sin egen datter innesperret i 24 år og satte sju barn på henne.

Raser mot Fritzl
- Det som har kommet fram, gjør meg rasende. Denne mannen er en vanvittig egoist og elsker kun seg selv, sier hun og legger til:

- I mitt tilfelle var det en vilt fremmed person som bortførte meg, men denne Fritzl gjorde dette med sitt eget barn, sin egen familie. Det er helt ubegripelig, sier hun.

Natascha sier hun vil møte ofrene når og dersom de er klare for det. 20-åringen har allerede bestemt å bruke 25.000 euro fra sitt fond til å hjelpe Fritzl-familien.

Les siste nytt om incestsaken: Ofrene gir sine første kommentarer til offentligheten

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere