RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NATO-sjefen bekymret over utviklingen i Ukraina

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier han er svært bekymret over at spenningen i Ukraina øker, og han ber Russland om å trekke tilbake sine soldater.
Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier han er svært bekymret over at spenningen i Ukraina øker, og han ber Russland om å trekke tilbake sine soldater. Foto: Francois Lenoir (Reuters)

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier han er svært bekymret over at spenningen i Ukraina øker, og han ber Russland om å trekke tilbake sine soldater.

– Vi ser en samordnet voldskampanje fra prorussiske separatister, som har som mål å destabilisere Ukraina som suveren stat, sier Fogh Rasmussen og viser til at væpnede menn i kamuflasjeuniform har tatt kontroll over bygninger i flere byer øst i Ukraina de siste dagene.

– Jeg ber Russland om å dempe krisen og trekke tilbake sitt store antall soldater, inkludert spesialstyrker, fra området rundt Ukrainas grense. Ytterligere russisk militær innblanding vil bare øke Russlands internasjonale isolasjon ytterligere, skriver han i pressemeldingen.

NATO la torsdag fram satellittbilder som viser de russiske styrkene i området øst for Ukrainas grense. Alliansen anslår at 40.000 soldater er plassert i området.

NATO-sjefen har søndag et innlegg i den danske avisen Politiken hvor han beskriver Russlands annektering av den ukrainske halvøya Krim som en «brå avslutning» på et ellers styrket samarbeid mellom NATO og Russland.

– Titusener av bevæpnede russiske soldater står klar ved den ukrainske grensen og i mellomtiden fører Russland en propagandakrig som verden ikke har sett siden avslutningen på den kalde krigen, skriver han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere