*Nettavisen* Nyheter.

Nato styrker piratinnsatsen

Foto: Ho (Reuters)

Flere krigsskip og nye retningslinjer for rettsforfølgelse av pågrepne pirater.

Nato styrker den militære innsatsen for å stoppe piratvirksomheten utenfor Somalias kyst.

Åtte krigsskip
- Vi har besluttet å stille Natos stående maritime gruppe til rådighet for bekjempelsen av piratvirksomhet for å supplere de mange enheter som allerede løser denne oppgaven utenfor Afrikas Horn, sier den britiske forsvarsminister Bob Ainsworth i forbindelse med et Nato-forsvarsministermøte i Brussel til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Dermed erstattes den eksisterende flåten på fem krigsskip med åtte Nato-skip i en operasjon som har fått navnet «Ocean Shield». Dette vil skje i løpet av begynnelsen av juli.

Langvarig operasjon
De nåværende skipene er underlagt sine respektive eierlands lovgivning. Dette opphører når Natos nye flåte trår inn. Dessuten økes muligheten til å rettsforfølge pirater som er tatt til fange, ifølge Ainsworth.

Natomøtet besluttet også at oppdraget utenfor Somalias kyst vil bli av en langvarig art, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Også EU har en flåtestyrke ved Afrikas Horn. EU har inngått en avtale med Kenya om at fangende pirater overlates dit for rettsforfølgelse. Nato har uttrykt at de ønsker å etablere en lignende løsning med Kenya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.