RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natosoldat drept i Kabul

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En utenlandsk Nato-soldat ble drept og flere skal være skadd etter to selvmordsangrep mot ISAF-kjøretøy i Kabul mandag.

Tysdklands forsvarsminister Peter Strück bekreftet mandag at en tysk soldat er drept og en alvorlig skadd i angrepene, melder AP.

- Vi har fått bekreftet at ingen nordmenn var involvert i noen av disse to hendelsene. Mye tyder på at det første angrepet kan ha vært en selvmordsaksjon. Det er foreløpig noe uklart om hva som forårsaket den andre eksplosjonen, sier pressetalsmann Thom Knustad ved Fellesoperativt hovedkvarter til TV 2 Nettavisen mandag ettermiddag.

Ifølge nyhetsbyrået AP dreier det seg om to separate selvmordangrep.

Begge eksplosjonene skjedde på Jalalabad-veien i nærheten av sentrum, opplyser Knustad.

- Norske soldater vil være involvert i forhold til sikringsarbeid i etterkant av disse to aksjonene. Jeg kan ikke gå inn på nærmere detaljer rundt hva det innebærer, sier Knutstad.

Det andre angrepet skjedde i 13-tiden norsk tid mandag. Ifølge Reuters ble to sivile drept og til sammen fem skadd i eksplosjonen. To av de skadde skal være utenlandske soldater.

Åtte skadd
Begge angrepene skjedde på den utsatte Jalalabad-veien øst for Kabul. Jalalabad road er hovedferdsåren gjennom Kabul på veien videre mot Pakistan. Her ligger flere ISAF-leire, inkludert Camp Invicta, der de norske soldatene bor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere