Navngir ny Hamas-leder

Foto: (EPA/Scanpix)

Hamas ville holde navnet på gruppens nye leder hemmelig etter at de to forrige ble drept i løpet av en måned, men ifølge avisen Haaretz er dette mannen som nå leder organisasjonen.

Dr. Mahmoud al-Zahar er valg til ny Hamas-leder på Gazastripen skriver avisen Haaretz mandag. Avisen siterer palestinske kilder med tilknytning til gruppens kjerne.

Al-Zahar tar over etter Abdel Aziz al-Rantissi som ble likvidert av Israel forrige helg. Hamas, som har stått bak mange terroranslag mot Israel, har ønsket å holde valget av ny leder hemmelig, for å hindre at Israel igjen går til angrep mot gruppens ledelse. Al-Rantissi ble drept bare fire uker etter at den forrige lederen og grunnleggeren Sheikh Ahmed Yassin ble drept.

Hamas har sagt at de etter drapet på al-Rantissi har valgt et «kollektivt» lederskap. Men Haaretz skriver at det er et klart hierarki innadd i ledelsen. Al-Zahar er lederen, mens Ismail Haniyeh er hans assistent, med Said al-Siam er «treeren» i gruppen.

Haniyeh var også assistenten til Yassin, og ble sett som den høyeste administrative ledere blant Hamas-medlemmene på Gazastripen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag