RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nazi-slag i Stockholm

Nazister og venstreekstremister braket sammen flere steder i Stockholm lørdag kveld.

Flere hundre nazister var samlet i sentrum av Stockholm lørdag for å demonstrere. De hadde fått tillatelse av politiet, men venstreekstremister møtte mannsterke opp for å vise sin avsky overfor nazistene, melder Dagens Nyheter.

Hadde tillatelse
Nasjonalsosialistisk Front og Svenska motstandsrørelsen hadde fått politiets tillatelse til å demonstrere mot det de kaller en propagandistisk historieskriving i forbindelse med hedringen av ofrene for Holocaust.

Slagord som «Ut med pakket» og «Sverige er forrådt, Gøran Persson bær kalott» ble ropt mens toget av nazister bevegde seg fra Nordre banktorget mot Odenplan i sentrum av Stockholm.

Blant annet hyllet nazistene Hamas sin valgseier i Palestina.

75 arrestert
Antifascistisk Aksjon hadde samlet seg til motdemonstrasjon, uten politiets tillatelse. Et stort antall politifolk ble utkalt for å hindre eventuelle sammenstøt, men lykkes bare delvis med sin innsats.

44 antifascister ble arrestert, og skysset ut av byen før det kom til sammenstøt, men senere på dagen lot ikke de to partene seg stagge. Totalt ble 75 personer pågrepet for forstyrrelse av ro og orden.

- Vi hadde for lite folk her. Det kan skyldes at vi måtte møte demonstrantene på flere fronter samtidig, uttalte Fredrik Nylen, som er sjef for sentrumspolitiet i Stockholm til Dagens Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere