RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nødhjelp møtt med pil og bue

Et indisk helikopter som droppet mat og vann på de fjerntliggende øygruppene Andaman og Nicobar, fikk ingen varm velkomst. Innfødte angrep helikopteret med pil og bue.

Indiske myndigheter har fryktet at lokale stammer som står i fare for å dø ut, nærmest var blitt skylt bort da tsunamibølgene traff øyene. Pil og bue-angrepet oppfattes dermed som et positivt signal av myndighetene, fordi det betyr at stammefolkene har overlevd katastrofen, melder BBC.

Øygruppene er likevel hardt rammet av katastrofen, over 6000 mennesker er enten konstatert døde, eller fortsatt savnet.

Helikopteret fra den indiske kystvakten fløy lavt over Sentinel-øyene da det ble angrepet. En indisk politimann opplyser at ingen av mannskapet om bord i helikopteret ble skadd i angrepet.

Øygruppene Andaman og Nicobar er bosted for en rekke stammer, noen av dem lever ekstremt isolert. Indiske myndigheter tror stammene kan ha overlevd ved å benytte urgamle varslingssystemer. De kan ha søkt trygghet ved å flykte opp i høyden, etter å ha oppfattet endringer i oppførselen til fugler og sjødyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere