RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nødlandet etter bombetrussel

Sist oppdatert:
Et fly med 130 passasjerer ble tvunget til å nødlande etter en bombetrussel mandag.

Et fly fra Olympic airways på vei fra Aten i Hellas til Strasbourg i Frankrike ble tvunget til å nødlande mandag. Flyet med 130 passasjerer om bord nødlandet på flyplassen i München klokken 09.45 norsk tid, etter at det ble mottatt trusler om at det befant seg en bombe i flyet.

- Passasjerene har blitt evakuert, er uskadde og venter nå på flyplassen, sier pressetalsmann ved flyplassen i München Peter Pruemm til Nettavisen.

Passasjerene uskadd
Det var 130 passasjerne og et mannskap på sju om bord i flight OA145 da de mottok en bombetrussel rundt klokken 08.10. 11 av passasjerne var om bord var medlemmer av EU-parlamentet.

- Vi landet i München på grunn av en bombetrussel. Men vi har landet og alt er vel, sier en av passasjerne om bord Giorgos Kassimatis til fjernsynskanalen mandag, opplyser AP.

Leter etter bombe
Flyet sto lenge på eget område av flyplassen beregnet for nødssituasjoner, for å bli undersøkt av tysk politi og bombemannskap.

Flyet ble undersøkt med bombehunder, men det ble ikke funnet noen eksplosiver ombord. Nå blir også bagasjen gjennomgått og flere av passasjerene undersøkt, sier talsmann for politiet Stefan Kirchner til AP.

Bombetrussel per telefon
Ifølge greske medier har bombetrusselen kommet inn per telefon. Personen som ringte oppga et flynummer som ikke fantes. Likevel tok myndighetene ikke sjansen og nødlandet flyet som hadde det nummeret som lignet mest.

- Vi informerte våre diplomatiske kontakter i München, som sendte mannskap til flyplassen. De samarbeider nå med tyske myndigheter, opplyser talsmann for den tyske utenriksminister Giorgos Koumoutsakos til fjernsynskanalen NET.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere