Gå til sidens hovedinnhold

Nedjusterer tallet på omkomne etter uvær i Indonesia

Indonesiske myndigheter nedjusterer tallet på omkomne etter at kraftig regnvær førte til flom og jordskred på flere øyer, men mange er fortsatt savnet.

Minst 86 mennesker omkom i ekstremværet på avsidesliggende øyer lengst øst i Indonesia, ifølge landets krisemyndigheter.

Det er færre enn de 130 som først ble oppgitt, men minst 98 er fortsatt savnet etter uværet, som fulgte i syklonen Serojas kjølvann.

På øya Lembata omkom minst 67 mennesker da regnet utløste et stort jordskred på vulkanen Lewatolo søndag. Også på naboøyene Adonara og Alor krevde uværet mange liv.

Jordskred har begravd flere landsbyer, og redningsmannskaper lette tirsdag i håp om å finne savnede i live.

Helikoptre ble satt inn for å frakte nødhjelp til overlevende, og myndighetene forsøker også å skaffe tak over hodet til tusenvis av mennesker som har mistet hjemmene sine.

På Øst-Timor, som i mange år var okkupert av Indonesia, men som fikk sin selvstendighet i 2002, omkom minst 27 mennesker livet, opplyser myndighetene.

Minst åtte var fortsatt savnet tirsdag, og over 7.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine som følge av flom, som også har ødelagt store mange avlinger, opplyser myndighetene.

Syklonen Seroja er ventet å bevege seg sørvest fra Indonesia på tirsdag, opplyser landets meteorologiske institutt. Den er nå på vei mot vestkysten av Australia.

(©NTB)