RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedsnødde amerikanere fortviler

Foto: MICHAEL REYNOLDS (EPA)
Sist oppdatert:
Innbyggere på den amerikanske østkysten fortviler over en ekstrem vinter. Men noen er glade for snøen.

- Hvordan skal jeg komme meg på jobb i morgen? Jeg vet ikke en gang om det er mulig, sukket Robert Valasquez onsdag mens han tråkker seg veg ned til t-banen sentralt i Philadelphia.

Mange amerikanere på østkysten har stilt seg det samme spørsmålet de siste dagene.

Sjekk værvarselet for Norge og verden på Nettavisens værsider her

Per onsdag hadde Baltimore fått 183 centimeter med snø så langt i vinter, Washington-området hadde fått 139 centimeter, en centimeter mer enn rekorden fra 1898-99. Philadelphia hadde de fått 177 centimeter.

Ambassadørpar fant fram skiene
Men kanskje er det en god tid for skandinaver i USA? Norges ambassadør i USA, Wegger Strømmen og kona Cecilie, benyttet søndag anledningen til å gå på ski Washington.

Turen gikk de vel tre kilometerne fra ambassadørparets hjem ved Naval Observatory til den svenske ambassadørens residens på Nebraska Avenue.

Der fikk de te og scones før de vendte hjem igjen, rapporterer The Washington Post.

Det verste over?
Meteorolog Jakob Inghammar ved Storm Weather Center forteller til Nettavisen at den amerkanske østkysten har hatt et kraftig lavtrykk som nå beveger seg nordvestover og vil svekkes.

Lavtrykk på disse kanter setter av og til kursen over Atlanteren og når oss, men denne gangen sørger et høytrykk vest for de britiske øyer for at det ikke skjer. Deler av Norge kan i stedet glede seg over en høytrykksrygg som gir opphold og pent vær i Sør-Norge til over helgen. Se værvarsel for Norge lenger ned i saken.

Mange skoler stengt
Selv om ekstremværet i USA synes å slippe taket torsdag, er fortsatt flere offentlige kontorer og skoler stengt i stormens kjølvann, melder nyhetsbyrået Associated Press.

I Washington DC akter føderale myndigheter å holde stengt for fjerde dag på rad.

Både i hovedstaden, Philadelphia og Baltimore har opplevd den mest snørike vinteren på svært lenge.

Interstate 76 og 1-6776 i Philadelphia ble stengt onsdag, og dermed hadde byens 1,5 millioner innbyggere kun én hovedvei igjen.

Farlig på veiene
Den første snøen bød på morsomme vinteraktiviteter for mange familier. Folk gikk på ski ved Washington-monumentet. Men onsdag var det alvor. Da ble snøstormen et sikkerhetsproblem. Guvernøren i Pennsylvania, Ed Rendell, måtte stenge flere hovedveier og advarte med at kjøring under de rådende forhold var livsfarlig.

Torsdag morgen ble tre hovedveier gjenåpnet, men Rendell advarte mot økende vind og dårlig sikt.

Værvarselet for Norge
Værvarselet for Norge de neste dagene er preget av pent vær i Sør-Norge og lavtrykk lenger nord.

I nord kommer det et lavtrykk inn over Barentshavet. Det vil fra fredag gi nedbør som sludd og snø fra Troms og sørover. Lørdag er det ventet bygevær. Midt-Norge får litt nedbør fredag. Den faller som regn i ytre strøk. Lørdag ventes det bygevær i Midt-Norge.

Sør-Norge kan glede seg over høytrykket som gir opphold og pent vær til over helgen.

Jakob Inghammar i Storm Weather Center advarer mot store temperaturforskjeller i deler av Sør-Norge fra natt til dag. I Oslo ventes det for eksempel et par minusgrader på dagtid, mens nattetemperaturen kan falle ned mot 10-15 minus. Sørlandet kan oppleve det samme.

Værvarsel for Oslo

Værvarsel for Bergen

Værvarsel for Trondheim

Værvarsel for Stavanger

Værvarsel for Kristiansand

Værvarsel for Tromsø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere