RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til Darfur-avtale

Sist oppdatert:
To opprørsgrupper i Darfur ber FN ta over meklingen i den blodige konflikten.

- Meklerteamet fra Den afrikanske union har mislyktes i å skape fred for Darfur, sier en rådgiver for en av utbrytergruppene fra den største geriljagruppen i Darfur, SLA.

- Vi ber om at FN tar over hele jobben med å løse konflikten i Darfur, sa en rådgiver for lederen for utbryterne, Wahed Mohamed al-Nur ifølge Reuters.

En annen geriljagruppe, JEM (Justice and Equality Movement) sier også nei til meklingsforsøkene fra Den afrikanske union.

FN kommer neppe til å imøtekomme kravet fra de to gruppene. En forutsetning for utplassering av en FN-styrke i Darfur er at det skjer i samarbeid med Den afrikanske union, som allerede har 7.000 soldater i området.

Tidligere i uka besøkte statssekretær Raymond Johansen Darfur. Et av målene for besøket var å overtale utbrytergruppene til å undertegne fredsavtalen som ble signert i mai.

De to gruppene kjemper mot den regjeringskontrollerte Janjaweed-militsen. Rundt to millioner mennesker er på flukt fra sult, drap og voldtekter i Darfur.

Utviklingsminister Erik Solheim reiser etter planen til Sudan og Darfur 18. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere