*Nettavisen* Nyheter.

Nei til nakenturer

Foto: ARND WIEGMANN (REUTERS)

Nakne fotturister er en uting, mener innbyggerne i sveitsiske Appenzell. Heretter skal det svi på pungen.

27.04.09 07:07

Søndag holdt innbyggerne sin tradisjonelle folkeforsamling på torget i byen, der det ved hjelp av håndsopprekning ble vedtatt et forbud mot nakenvandring.

Stadig flere tyske naturister har de siste årene søkt til fjellene rundt Appenzell for å vie seg til den noe uvanlige aktiviteten der sokker og fjellstøvler er eneste form for påkledning.

- Spesiell, fri og helsebringende
Tyske naturistorganisasjoner har reklamert for nakenvandring i Alpene og hevder at det er en «spesiell, fri og helsebringende naturopplevelse».

Det avsidesliggende Appenzell-området er særlig populært, og mang en påkledd fjellvandrer har fått seg en skikkelig, men til tider sikkert også gledelig støkk i møtet med de nakne tyskerne.

Innfører forbud
Stiene er imidlertid få og smale, og lokale barnefamilier på tur har vært mindre glade for møtene. Søndag tok innbyggerne i den sveitsiske kantonen saken i egne hender, og vedtok et forbud.

Slik oppførsel er svært forstyrrende og irriterende, mente lokalregjeringen, noe et overveldende flertall av de frammøtte på torget i Appenzell sa seg hjertens enige i.

1200 for nakenvandring
Fotturister som kaster trusa risikerer heretter å måtte punge ut med 200 sveitsiske franc, nærmere 1200 kroner i bøter.

Appenzell er kjent som en sterkt konservativ og dypt katolsk kanton, der kvinner først fikk stemmerett i 1990. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.