RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter 8-åring skilsmisse

Faren giftet bort datteren til 58-åring.

En domstol i Saudi-Arabia har nektet en åtte år gammel jente å skille seg fra en 58 år gammel mann, ifølge Daily Mail.

Søknaden om å få innvilget skilsmisse ble levert inn av moren kort tid etter at avtalen om giftermål ble inngått. Jentas far avtalte å gifte bort datteren for å løse sine økonomiske problemer, og skal ha fått rundt 50.000 kroner i medgift.

Domstolen viste til at moren ikke hadde lov til å søke som skilsmisse for datteren, og konkluderte med at jenta selv må søke når hun blir eldre, opplyser advokaten, Abdullar Jtili, til avisen.

Slektninger av jenta påpeker at ekteskapet ikke er fullbyrdet, og at jenta fortsatt skal bo hos moren i Unayzah nord for hovedstaden Riyadh. De hevder også at faren har inngått en muntlig avtale om at ekteparet ikke skal flytte sammen før datteren er fylt 18 år.

Jtili sier avgjørelsen vil bli anket til en høyere rettsinstans i landet, som er beryktet for sitt syn på likestilling og svært strenge sharialover.

Slike avtaler om giftermål som involverer mindreårige jenter, forekommer av og til på den arabiske halvøya. I Jemen fikk en åtte år gammel jente i april innvilget skilsmisse etter at hennes arbeidsledige far giftet henne bort til en 28-åring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere