RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Frederick Bermas (Ap)

Nekter å forlate husene sine

Sist oppdatert:
Så langt har 59 mennesker mistet livet etter tyfoner på Filippinene.

Tyfonene Nesat og Nalgae har herjet det filippinske fastlandet siden fredag, og har så langt tatt livet av 59 mennesker.

Når ikke fram
Ytterligere 28 personer er dessuten meldt savnet. Det skriver AP.

Søndag jobber redningsarbeidere med å få levert mat og vann til de flere hundre innbyggerne som nå sitter fast på takene sine. Flere byer nord for hovedstaden Manila er fremdeles oversvømt og situasjonen er kritisk.

– Det er en del hus som vi ikke når fram til, sier borgermester i en av byene, Calumpit, James de Jesus,

Frykter tyverier
Flere har sittet på hustakene i fire dager. Luftforsvaret bistår nå med helikoptre som skal levere forsyninger til de som er hardest rammet.

Ifølge BBC har tyfonene berørt over 2,4 millioner mennesker. De fleste av disse har evakuert området, men flere tusen har klamret seg fast på takene sine.

Ifølge en av dem som håndterer naturkatastrofer i området, Raul Agustin, er det vanlig at folk nekter å forlate hjemmene sine i frykt for å bli plyndret når vannet forsvinner.

– Når vi sender redningsmannskaper for å hente dem ber de om mat i stedet, sier han.

Stor matmangel
CNN skriver at behovet for mat er enormt.

– Det umiddelbare behovet er vann og mat som kan spises uten å tilberedes. Vi ser at mange leter etter mat, men at det ikke finnes noe sted. De har penger, men det er ikke noe å kjøpe, sier Jay Mijares, som er talsperson for den humanitære organisasjonen World Vision.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere