RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å godta sykmelding på sms

Stadig flere danske unge sykmelder seg over sms. Coop Danmark er blant bedriftene som ofte mottar slike tekstmeldinger – og som nekter å godta dem.

Fenomenet er mest utbredt i København-området, skrev den danske avisen Politiken i helgen. Det er der ny teknologi først sprer seg blant ungdommen, og dermed er det også der at oppfinnsom bruk av teknologien lettest gror fram.

Coop Danmark, som eier de populære butikkjedene Kvickly og Brugsen, opplever stadig oftere at spesielt unge medarbeidere sykmelder seg via SMS. Andre velger ifølge Politiken å sende sykmeldingen som e-post.

Innimellom piper beskjeden inn tidlig om morgenen og lukter litt for sterkt av en tur på byen. –Vi får selvsagt for det meste høre de groveste historiene, men sykmeldinger over sms er et stigende problem for oss, sier sjefkonsulent Anders Terp-Hansen i dansk Coop.

- Både sms og internett er de unges kommunikasjonsform, mens eldre kan oppfatte denne typen kommunikasjon som uhøflig. Dypest sett er dette en generasjonskonflikt, sier ungdomsforsker Bibi Hølge-Hazelton ved universitetet i Roskilde til Politiken.

Hun understreker at ansatte selvfølgelig skal følge bedriftens spilleregler, som sjelden åpner for elektronisk egenmelding. Men samtidig påpeker Hølge-Hazelton at bedrifter som ønsker å trekke til seg ung og effektiv arbeidskraft, selv må følge trendene i tiden.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere