RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å la Arafat dø

Yassir Arafat svever mellom liv og død i respirator.

Sist oppdatert:
Yasser Arafats kone Suha har ikke sett sin mann på fire år. Nå nekter hun de franske legene å koble fra maskinene som holder ektemannen kunstig i live.

Suha Arafat står overfor sitt livs vanskeligste beslutning, melder flere arabiske medier.

- Arafat er hjernedød og legene vil koble fra ledningene, men hans kone nekter å gå med på det, sier en palestinsk kilde til tv-stasjonen al-Jazeera.

- Beslutningen ligger nå i hennes hender. Legene sier de kan holde Arafat kunstig i live i flere dager fremover, men det hjelper ikke. Han er hjernedød.

Svært populær
Suha Arafat våket natt til fredag ved ektemannens sykeseng. De to har ikke sett hverandre på fire år. Da konflikten i de palestinske områdene ble forverret i 2000, dro Suha Arafat til Paris, hvor hun siden har bodd og jobbet.

Arafats kone er svært populær blant hans tilhengere, og flere av palestinerne som våker utenfor militærsykehuset hvor Arafat er pasient, sang tidlig i morges sanger om Suha og Yasser.

Må begraves innen 24 timer
Suha Arafat har ikke bare sine egne følelser å ta hensyn til, når beslutningen om å skru av maskinene skal tas. Yasser Arafat må nemlig begraves innen 24 timer etter at han er erklært død, og derfor vil kontakten trekkes ut først etter at alt er lagt til rette for en begravelse, forklarer TV 2-reporter Fredrik Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Da kong Hussein av Jordan døde ble han flydd hjem i respirator, og det er ikke utenkelig at det samme kan skje med Arafat, tror Græsvik. Det er heller ikke utenkelig at begravelsen må gjennom et omfattende koordineringsarbeid med israelerne, som kan ta litt tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere