Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å rømme fra Jeanne

Tre millioner innbyggere har fått ordre om å evakuere Floridas østkyst før orkanen Jeanne treffer land. Men mange nekter å rømme hjemmet.

Jeanne blir den fjerne orkanen i Florida på seks uker. Den er ventet å bli enda sterkere enn Frances, som herjet staten tidligere denne måneden.

På Haiti kan over 2.000 mennesker ha mistet livet som følge av uværet.

Orkanen Jeanne økte i styrke da den lørdag ettermiddag passerte det nordvestlige Bahamas med en fart på 170 kilometer i timen. Det er ventet at den vil treffe Florida tidlig søndag. Det er sendt ut orkanvarsel for nesten hele statens atlanterhavskyst.

Ifølge myndighetenes beregninger, kan 4,7 millioner av Floridas 17 millioner innbyggere bli rammet av Jeanne. Det fryktes at over én million bygninger kan bli ødelagt og at 142.000 familier kan bli husløse.

Nekter å evakuere
Flere innbyggere langs den 500 kilometer lange kyststripen har nektet å følge evakueringsordren, noe som bekymrer Floridas guvernør, Jeb Bush.

– Jeg håper de ikke tror at de bare kan ri av denne stormen, fordi de overlevde den forrige. De bør tenke seg om en gang til. Denne stormen blir større og sterkere, advarte Bush lørdag.

– Jeg vet at folk nå er frustrert og lei. Tro meg - det er guvernøren også, sa Jeb Bush.

Jeanne vil treffe land ved Fort Pierce, i det samme området som ble ødelagt av Frances, ifølge tidlige beregninger. Mange har ikke engang rukket å reparere skadene etter den forrige naturkatastrofen.

– Jeg reiser ikke herfra. Jeg har allerede mistet alt, sier Kathy Chasteen. Hun fikk hjemmet totalt ødelagt i orkanen for tre uker siden.

(NTB-Reuters-AFP)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley