*Nettavisen* Nyheter.

Nekter å utlevere Farouk Abdulhak

Foto: Daily Mail (Daily Mail)

Er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen.

09.02.09 22:10

Det er britiske myndigheter som begjærte milliardærsønnen utlevert. Nå har svaret fra jemenittiske myndigheter kommet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt begjæringen fra britiske myndigheter, og vi har svart på den begjæringen. Vår holdning er akkurat den samme som vi har hatt tidligere. Grunnloven forbyr all utlevering av jemenittiske statsborgere til andre land, sier utenriksminister i Jemen, Abu Bakr Al-Qirbi, til tv2nyhetene.no.

Ikke utleveringsavtale
Ettersom Jemen ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia, er det større vanskeligheter med å få ettersøkte personer utlevert enn hva det ville vært dersom en avtale hadde vært på plass.

Men ifølge TV 2 skal britiske myndigheter likevel ha sendt en utleveringsbegjæring 20. desember i fjor. Denne begjæringen har blitt holdt hemmelig i frykt for at medieoppmerksomhet om saken ville skade prosessen.

Kan stilles for retten
Dersom jemenittiske myndigheter kommer til at Abdulhak er mannen som drepte Martine Vik Magnussen, så kan han stilles for retten i Jemen. Det vil imidlertid ikke britiske myndigheter gå med på så lenge de ikke får noen garanti for at Abdulhak ikke blir dømt til døden.

I september i fjor fortalte Scotland Yard til Nettavisen at de var optimistiske med tanke på å få fatt i Abdulhak.

Les saken: - Vi skal ta Farouk

- Det gjenstår å arrestere Farouk, men vi er optimister med tanke på å få til en løsning. Vi har ingen utleveringsavtale med Jemen, men hvis han flytter på seg, skal vi nok fange ham opp, sier pressekontakten.

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London 16. mars i fjor.

Annonsebilag