*Nettavisen* Nyheter.

Nekter ansvar for gisselaksjonen

En islamittisk gruppe som påtok seg ansvaret for flere terroraksjoner i Moskva forrige måned, avviser at den står bak gisselaksjonen i Beslan.

«Vi kunngjør at ingen av våre celler hadde forbindelse til denne operasjonen. Vi deltok ikke, verken med våpen eller finansiering», heter det i en uttalelse gruppen Islambouli-brigadene la ut på internett lørdag. Det melder NTB-AFP-Reuters.

«Vi gir honnør til våre tsjetsjenske brødres innsats med å forsvare sin verdighet og sin religion. Og vi legger ansvaret for Ossetia-operasjonen på den motbydelige russiske regjeringen», heter det videre i uttalelsen.

Basajev
Gruppen Islambouli-brigadene hevdet den sto bak bombeangrepet i Moskva i forrige, der rundt ti mennesker ble drept. Den samme gruppen erklærte at den sto bak eksplosjonene om bord på to russiske passasjerfly i august. 90 mennesker ble drept i terrorangrepene.

Nyhetsbyrået Itar-Tass skriver at den tsjetsjenske krigsherren Sjamil Basajev planla gisseltakningen i Nord-Ossetia. Det hevdes at en av hans mest høytstående medhjelpere utførte aksjonen.

Opplysningene kommer fra anonyme kilder i den russiske sikkerhetstjenesten.

Drepte 88
En av Basajevs viktigste støttespillere, Magomet Jevlojev, skal ha utført aksjonen. Jevlojev er en av Basajevs underordnede, og han skal også ha utført tidligere angrep både i Ingusjetia og i utbryterrepublikken Tsjetsjenia, melder Itar-Tass.

Basajev har tatt på seg ansvaret for et angrep i Ingusjetia i juni, hvor 88 mennesker ble drept. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag