RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter homseparade i Jerusalem

Sist oppdatert:
Bystyret i Jerusalem har satt foten ned for en homsefestival i byen. Nå går homsene til retten for å få arrangere festivalen.

- Det ville være feil å tillate paraden og festivalen i Jerusalem, fordi det ville være provoserende for mange som bor i den hellige byen, skriver ordfører Uri Lupoliansky i et brev til arrangøren.

Videre mener ordføreren at det er en overhengende fare for opptøyer blant jøder, muslimer og kristne dersom homsene får arrangere paraden. Grunnen er at paraden blant annet var planlagt å gå gjennom Vest-Jerusalem, som for det meste er bebodd av ortodokse jøder som anser homofili som «uhellig», skriver Ap.

- Husk Sodoma!
Kristne, jødiske og muslimske ledere la for tre måneder siden de religiøse uenighetene til siden, og samlet seg om en uttalelse mot homsefestivaler.

- Å tillate slikt vil ødelegge Jerusalem, sa en muslimsk leder og trakk likehetstrekk til fallet av den bibelske byen Sodoma.

Nå går homsefestivalen rettens vei for å få arrangere festivalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere