Gå til sidens hovedinnhold

Nektet å treffe Toscano

Foreldrene til Madeleine nektet å treffe den spanske journalisten som mener å vite hvem som kidnappet 4-åringen.

Den spanske frilansjournalisten og privatetterforsker Antonio Toscano hevder at han har truffet mannen han mener kidnappet Madeleine McCann i Praia da Luz i Algarve-kysten i Portugal 3. mai.

Toscano har engasjert seg i bortføringen av den britiske 4-årigen i snart to måneder. Han påstår at kidnapperen til Madeleine er en fransk pedofil som vanker på nettsteder med barnepornografi under kallenavnet «El Francés», franskmannen på spansk.

Gerry and Kate McCann, foreldrene til Madeleine, ville likevel ikke treffe Toscano i Portugal, skriver engelske Sky News. Privatetterforskeren har nylig vært på besøk i Algarve-kysten for å møte det portugisiske politiet, og, ifølge han selv, «for å jobbe videre med saken».

Politiet i Algarve hadde et par møter med Toscano. Hva slags informasjon som ble diskutert der er ikke blitt offentliggjort. Foreldrene til Madeleine fortalte den portugisiske politiet at de ikke var interessert i å møte Toscano. Journalisten ble også avvist fra leiligheten til McCann-foreldrene, hvor han dro for å hilse på dem, ifølge Sky News.

Malta-sporet
Politiet på Malta bekreftet denne uken at det skal ha vært gjort flere titalls observasjoner av Madeleine i øystaten. Den siste av dem går ut på at ei jente som likner beskrivelsen av Madeleine ble sett om bord i en yacht som tilhører en arabisk familie, ifølge den britiske tv-stasjonen ITV.

En maltesisk kvinne skal også ha sett en jente som lignet Madeleine på ferga til Gozo I forrige uke. En annen person hevdet at hun så en liten jente gå inn i en privat bolig i Mellieha sammen med en kvinne.

En britisk kvinne har fortalt politiet at hun så en jente som lignet på Madeleine i Qawra, og en mann har observert en jente lik «Maddie» i en barnevogn på et marked i B'Kara.

Foreldrene til Madeleine ble likevel skuffet da politiet på Malta kommenterte mandag at alle disse vitneobservasjoner var lite troverdige, ifølge engelske Telegraph.

- Det er usannsynlig at noen hadde tatt Madeleine hit, gått tur i offentlige områder og reist med buss når hele verden leter etter henne, sa en politimann til Telegraph.

Maltesisk politi har brukt masse ressurser på å oppfølge alle disse observasjonene av Madeleine, men de har ennå ikke kunne bekrefte at jenta har vært på øystaten.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre