*Nettavisen* Nyheter.

Nektet keisersnitt - tiltales for drap

Den ene tvillingen døde da moren nektet å ta keisersnitt under fødselen. Nå er den 28 år gamle kvinnen tiltalt for drap.

13.03.04 09:13

Ifølge tiltalen var det ren forfengelighet som gjorde at Melissa Ann Rowland nektet å la legene utføre keisersnitt.

- Hun var mer opptatt av sin egen forfengelighet, enn av at barna skulle få en trygg fødsel, sa statsadvokat Kent Morgan da han forkynte tiltalen i Salt Lake City fredag.

- Hun ønsket ingen arr og hun ville ikke la seg legge inn ved et bestemt sykehus. Som følge av dette døde barnet, sa Morgan.

Rowland nektet å lytte til legenes råd og valgte i januar i stedet å føde hjemme. Det ene barnet døde, og kort tid etter ble 28-åringen pågrepet, anklaget for mishandling av jentebabyen som overlevde fødselen.

Jenta er siden bortadoptert og torsdag ble Rowland varetektsfengslet på nytt. Blir hun funnet skyldig i å ha forårsaket det andre barnets død, risikerer hun livsvarig fengsel.

Bakgrunnen for tiltalen er en fersk kjennelse fra delstaten Utahs høyesterett, der det blir slått fast at det å ta livet av fostre skal likestilles med drap, så sant det ikke skjer i form av lovlig abort.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag