RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nepal: 15-åring funnet i live etter fem dager i ruinene

MIRAKEL: 15 år gamle Pema Lamable ble reddet ut av ruinene fem dager etter jordskjelvet som rammet Nepal.
MIRAKEL: 15 år gamle Pema Lamable ble reddet ut av ruinene fem dager etter jordskjelvet som rammet Nepal. Foto: Adnan Abidi (Reuters)
Sist oppdatert:
- Dette gir oss motivasjon, sier norsk redningsmannskap.

En 15 år gammel gutt ble torsdag reddet ut av et kollapset gjestehus i Nepal, fem dager etter det kraftige jordskjelvet, opplyser innenriksdepartementet.

Politiet sier at den overlevende er en nepalsk gutt som bodde på gjestehuset Hilton i utkanten av hovedstaden Katmandu da jordskjelvet rammet lørdag.

– Vi avventer mer informasjon, sier talsmann for politiet Kamal Singh Bam.

Tenåringen er brakt til sykehus for behandling.

Han er foreløpig den siste overlevende som er reddet i Nepal. Tirsdag fant redningsarbeidere en 28-årig mann i live i ruinene.

Mange av samfunnene som er hardest rammet av det kraftige jordskjelvet, ligger i avsidesliggende områder som redningsarbeidere ikke har vært i stand til å komme fram til. 

En 15 år gammel gutt ble torsdag reddet ut av ruinene fra et sammenrast gjestehus. Det gir håp for de norske redningsarbeiderne.


- Gir håp
Meldingen om at en 15-åring torsdag ble reddet ut fra en kollapset bygning, betyr mye for de norske hjelpearbeiderne i jordskjelvrammede Nepal.

– Det er klart at når vi får slike meldinger så gir det ekstra motivasjon. Det er godt å se at det fortsatt er mulig å berge ut mennesker i live, sier Leif Gullstein i redningslaget Norsar til NTB.

– Det er varmt i været, og heller ikke så veldig kaldt om nettene, noe som gjør at mulighetene er til stede. For å kunne gjøre denne jobben, må vi ha tro på at det fortsatt er mulig, sier han.

To lag fra Norsar bidrar i søket i hovedstaden Katmandu. Det er FN som koordinerer arbeidet og delegerer oppgavene.

– Det ene laget har i dag søkt gjennom et hus som opprinnelig må ha vært fem til seks etasjer høyt. De tre nederste etasjene var fullstendig kollapset. Vi gjorde ingen funn, og søker nå på andre objekter i området, sier Gullstein.

Staben fra NORSAR kom onsdag til Katmandu med hunder og utstyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere