Nervekrig om Arafat

De palestinske lederne som mandag ankom Paris for å besøke Yasser Arafat, får treffe Frankrikes president og utenriksminister, men det er fortsatt uklart om de får gå på sykebesøk til sin egen president.

Nervekrigen mellom de palestinske lederne og Arafats kone Suha fortsetter for full tirsdag. De franske legene på militærsykehuset hvor Arafat er pasient, sier ifølge nyhetsbyrået AP at adgangen til den dødssyke presidenten er begrenset. I praksis er det Arafats kone som har styrt hvem som får treffe ham etter at han ble innlagt. for snart to uker siden

Mandag beskyldte Suha Arafat det palestinske lederskapet, med statsminister Ahmed Qureia og fungerende PLO-leder Mahmoud Abbas for å ønske å begrave Arafat levende. Suha Arafat hevdet overfor fjernsynsstasjonen al-Jazeera at hennes 75-årige ektemann er i god form, og at han skal dra hjem til Ramallah.

Suha Arafats utfall førte til at det palestinske lederskapet utsatte sin reise til Frankrike, men mandag kveld ankom de til slutt Paris. I tillegg til Abbas og Qureia, omfatter delegasjonen utenriksminister Nabil Shaath og parlamentspresident Rauhi Fattouh.

Tirsdag skal de fire møte Frankrikes utenriksminister og president Jacques Chirac. Utenriksminister Michel Barnier tok tirsdag morgen til orde for at de fire får treffe Arafat, tross fru Suhas protester. Barnier sa til tv-kanalen France-2 at det vil være naturlig at de får treffe Arafat.

- Men alt dette blir bestemt på sykehuset, av Arafats leger og hans kone.

En talsmann for sykehuset sa mandag at Arafats tilstand er «stabil». Den palestinske presidenten ligger fortsatt på sykehusets intensivavdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag