Organisasjonen sier at det dreier seg om gjengopprør, og at mange mennesker ble brent levende. Det dreier seg om tidsvinduet fra 24. april og fram til begynnelsen av mai.

RNDDH fordømmer det de kaller en «utrolig ondsinnet massakre», der folk ble drept med kuler og kniver, mens andre brant i hjel inne i boligene sine. Flere har blitt liggende på gata, der de råtner i den sterke sola.

– De fleste av de drepte kvinnene og jentene ble voldtatt før de ble drept, heter det videre. Det er også funnet en massegrav med levninger etter minst 30 personer.

FN sa fredag at de hadde kartlagt drap på minst 75 sivile i den siste voldsbølgen.

Minst 9.000 innbyggere i de rammede nabolagene har rømt hjemmefra og søkt tilflukt hos slektninger eller i kirker og på skoler.

Selv om den brutale volden har roet seg noe ned, har kun et fåtall kunnet returnere hjem. Mange frykter at ting skal blusse opp igjen.

Væpnede gjenger har i flere tiår herjet i de fattigste delene av Port-au-Prince, men de har strammet grepet drastisk om både byen og landet de siste årene. Drapsraten og antall kidnappinger har følgelig skutt i været.

Mer enn to uker etter at kaoset brøt ut, har regjeringen i landet fortsatt ikke kommentert volden. Hovedstaden er så godt som beleiret; det finnes ingen trygge bilveier ut av den og til resten av landet, skriver nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)