RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brasil
Brasil Foto: CNN (Skjermdump)

Nesten 400 omkommet i flommen i Brasil

Sist oppdatert:
Mennesker blir skylt bort i flommen.

Tusenvis av familier som bor på fjellsider eller ved elvebredder i Brasil er nå i ekstrem stor fare for å bli skylt bort i kraftig regnvær og flom. Til nå har flommen drept nesten 400 mennesker, melder CNN.

Offentlige tjenestemenn fryktet at mange flere var omkommet etter at gjørme styrtet ned bakker og inn i flere byer og tettsteder i staten Rio de Janeiro.

Regn framover
Hustak og tretopper er eneste tørre som titter opp fra vannet. Folk bruker oppblåsbare flåter for å navigere seg fram gjennom vannveien.

Det meldes om mer regn de kommende dagene. De brasilianske myndighetene har bestilt obligatorisk evakureing av minst 5000 mennesker som bor i et spesielt utsatt i Rio de Janeiro, meldte nyhetsbyrået Agencia Brasil torsdag.

Hjemløse
3000 familier fra en fjellregion ble hjemløse og måtte søke tilflukt i skoler og gymsaler, opplyser Agencia Brasil.

- Det viktigste akkurat nå er å bistå den hjemløse befolkningen, soer Radrigo Neves, statssekretær i Sosial velferd og menneskerettigheter.

Dødstallene stiger stadig. Torsdag var minst 364 meldt omkommet i staten Rio de Janeiro, sier en tjenestemann i sivilforsvaret.

Her blir en kvinne reddet, men hunden hennes blir skyldt bort i vannmassene. Film fra CNN:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere