Nesten spist av puma

Foto: (AP Photo/John Hayes))

Anne Hjelle ble revet av sykkelen av en aggressiv puma. Tidligere samme dag hadde rovdyret trolig tatt livet av syklisten Mark Jeffrey Reynolds.

11.01.04 21:41

Levningene av Reynolds ble funnet ikke så langt fra stedet der Hjelle (30) ble angrepet i Whiting Ranch Wilderness Park torsdag.

Hjelle var ute på sykkeltur med en venninne da pumaen kastet seg over henne. Den dro henne av sykkelen og ned i en ravine.

Først da andre syklister som var hørte Hjelles kamp for livet, begynte å kaste stein etter rovdyret, slapp det tak i henne og la på sprang, melder AP.

- Dyret ville ikke slippe. Det hadde tak rundt ansiktet hennes, forteller venninnen Debbie Nichols, til AP.

Også hun kom i nærkontakt med det ville dyret.

- Jeg sa til Anne «Jeg slipper ikke, jeg slipper deg aldri», forteller hun.

Den tidligere marinesoldaten ligger nå innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Måtte reparere sykkel
Myndighetene i det sørlige California tror det må være samme puma som drepte 35 år gamle Mark Jeffrey Reynolds. Også han var på sykkeltur da han ble angrepet.

Levningene ble funnet torsdag, i nærheten av sykkelen.

- Kjedet på sykkelen hans hadde gått i stykker, og han holdt på å fikse det da han ble angrepet, sier Jim Amormino, en talsmann for sheriffen i Orange County.

Skutt samme dag
Den to år gamle og 50 kilo tunge hannpumaen ble skutt og drept torsdag kveld, da den returnerte til stedet der den hadde forlatt Reynolds døde kropp.

Det er funnet hud fra et menneske i dyrets mage, og myndighetene er rimelig sikre på at det er riktig puma som er skutt.

For sikkerhets skyld vil en hunn som ble påkjørt i parken nylig, også bli undersøkt.

Fredet
Innbyggerne i det sørlige California er forferdet over angrepene.

Bare 14 personer har blitt angrepet av pumaer de siste 114 årene i California, og seks av angrepene fikk en dødelig utgang.

- Så lenge det fins pumaer på jorda, vil det alltid være en risiko. Dette er ingen fornøyelsespark, sier Lynn Sandler, direktør i organisajonen Mountain Lion Foundation.

Pumaene er fredet, og myndighetene anslår at det fins mellom 4000 og 6000 voksne fjelløver i California.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.