*Nettavisen* Nyheter.

Nestleder arrestert for drapet

Drapsmistenkt skal ha blitt gransket for underslag i Frelsesarmeen.

28.09.07 09:30

Pakistansk politi opplyser at en suspendert nestleder i Frelsesarmeen er arrestert for drapet på nordmannen Bo Brekke (50) i Lahore.

Politietterforsker Ahsan Younis bekrefter overfor den pakistanske avisen, The Nation, at det er opprettet en drapssak mot mannen som er en pakistansk statsborger.

- Dette er et internt oppgjør innen armeen, sier Younis til avisen.

Nestlederen skal ha blitt utpekt av en annen ansatt i organisasjonen, som ifølge avisen oppdaget liket av Brekke.

KOLLEGER I SJOKK: - Bo var en uredd person

191527

Skutt på kloss hold
Brekke ble ifølge politiets etterforskere skutt på kloss hold i nakkeregionen. Han ble truffet av to kuler og døde på stedet.

Ifølge Aftenposten.no fant drapet sted inne på nordmannens kontor mellom klokka 18 og 18.15 torsdag ettermiddag.

The Nation skriver at det ikke var øyenvitner til selve skytingen. Den Frelsesarmé-ansatte, som skal ha pekt ut nestlederen som drapsmannen, fant Brekke utenfor kontordøra inne i Frelsesarmeens hovedkvarter.

Bare minutter tidligere hadde Brekke forlatt kirken etter å ha deltatt på et bønnemøte.

Mistenkt for underslag
Politikilder sier til avisen at den arresterte nestlederen ble suspendert fra organisasjonen for rundt to måneder siden etter mistanke om underslag.

Brekke skal ha ledet granskingen mot den suspenderte nestlederen som torsdag skal ha kommet til hovedkvarteret for å avgi forklaring.

- Tenker på familien
Bo Brekke har vært oberst i Frelsesarméen siden 1980. Det siste året har han og kona Birgitte ledet Frelsesarméens arbeid i Lahore i Pakistan. Bo Brekke etterlot seg også to sønner.

- Først og fremst går våre tanker til hans familie. Kona Birgitte var på møte i London da hun fikk den tragiske meldingen, sa kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til Nettavisen torsdag kveld.

Vel ansett
I et minneord fremhever lederen for Frelsesarmeen i Norge, kommandør Carl Lydholm Lydholm, at Brekke var kreativ, engasjert i sitt arbeide for sine medmennesker og en sterk, kristen personlighet.

Brekke hadde en ledende rolle i den norske Frelsesarmeen, men han var likevel internasjonalt orientert og hadde tjenestegjort i en rekke land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.