RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettavisen i landsbyen der politiet aksjonerer: - Kom dere vekk!

PÅGÅENDE AKSJON: Et enormt politioppbud møtte Nettavisens reporter Simen Lønning da vi fredag ankom Dammartin-en-Goële, landsbyen nordøst for Paris, der politiet og militære styrker nå aksjonerer i forbindelse med jakten på de mistenkte terrorbrødrene.
PÅGÅENDE AKSJON: Et enormt politioppbud møtte Nettavisens reporter Simen Lønning da vi fredag ankom Dammartin-en-Goële, landsbyen nordøst for Paris, der politiet og militære styrker nå aksjonerer i forbindelse med jakten på de mistenkte terrorbrødrene. (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Evakuerer skolebarn nå.

DAMMARTIN-EN-GOËLE/OSLO (Nettavisen): Et enormt politioppbud møtte Nettavisen da vi fredag ankom Dammartin-en-Goële, landsbyen nordøst for Paris, der politiet og militære styrker nå aksjonerer i forbindelse med jakten på de mistenkte terrorbrødrene.

Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet i Paris her

Det er politifolk overalt, og alle er bevæpnet.

Evakuerer skoler

Klokka 13 pågår det en evakuering av skoleelever fra landsbyen, 14 busser er sendt inn for å hente ut barn og ungdommer.

På veien ut av Paris fulgte Nettavisen motorveien Nationale 2 nordover mot Dammartin-en-Göele. Hele landsbyen er sperret av, og industriområdet der de to mistenkte har forskanset seg i et industribygg er evakuert.


STORT PRESSEOPPBUD: Et stort antall journalister har tatt oppstilling utenfor sperringene.


Jernring rundt landsby

De eneste som slipper inn i landsbyen er med få unntak de fastboende. Alle andre får beskjed om å holde seg unna.

Et stort antall journalister hadde tatt oppstilling utenfor sperringene.

Da Nettavisen ankom Dammartin-en-Goële innledet politiet en evakuering av skolebarn fra skoler i området.


- Taxisjåføren kjørte forbi dette området og et stykke videre. Da vi snudde og kjørte tilbake, kom vi nær det industriområdet der gisselsituasjonen pågår. På veien så vi en annen taxi som hadde stoppet. Da vi også svingte inn til siden, kom det en væpnet politimann løpende mot oss.

- Kom dere vekk, kom dere vekk. Det er farlig! gjentok han flere ganger.

SPESIALSTYRKER: Det er et massivt oppbud av politi og militære i området der politiaksjonen mot de mistenkte terrorbrødrene pågår fredag. På bildet et Eurocopter EC 145 i lufta med franskek spesialstyrker.


- Vi kjørte videre og kom igjen til det stedet der pressen har tatt oppstilling, cirka tre kilometer fra industriområdet hvor de mistenkte befinner seg. På alle veier inn til landsbyen og på jordene rundt står det væpnet politi og militære.

I sluttfasen

Jakten på de mistenkte terrorbrødrene Said og Cherif Kouachi er etter alt å dømme inne i sluttfasen nordøst for Paris.

AFP hadde klokka 11.12 bilder av franske spesialstyrker som hadde tatt seg opp på taket på av et industribygg tilhørende en trykkeribedrift i Dammartin-en-Goële. De to mistenkte etter massakren mot Charlie Hebdos onsdag skal ha forskanset seg i dette bygget og de skal ha tatt en person som gissel.

- Vil dø som martyrer

Politiet skal ha startet forhandlinger med gisseltakerne, men de skal ha uttrykt at de ønsker å dø som martyrer.

Franske TV-seere kan følge den enorme politiaksjonen på nyhetskanalene.

- Vi ser bilder av skarpskyttere på taket av bygningen hvor de mistenkte befinner seg, sier Nettavisens reporter i Paris, Simen Lønning.

Den pågående politiaksjonen ledes av GIGN, det franske nasjonalgendarmeriets taktiske innsatsstyrke.


POLITIAKSJON I SLUTTFASEN: Nettavisen er på plass utenfor landsbyen Dammartin-en-Goele, der nettet nå snører seg rundt de mistenkte etter Charlie Hebdom-massakren.


- Jeg tok gisseltakeren i hånden
Et hverdagslig møte med en kunde i den søvnige franske småbyen Dammartin-en-Goële fredag morgen førte til at handelsmannen Didier møtte og håndhilste på en av de terrorsiktede brødrene.

– Da jeg ankom trykkeriet, kom kunden ut av sin bil sammen med en bevæpnet mann som sa han var fra politiet. Jeg ble bedt om å forlate stedet, så jeg gjorde det, sier Didier til den franske nyhetskanalen i France Info.

– Jeg sto foran døren. Jeg tok Michel (eieren av trykkeriet) i hånden og jeg tok hånden til en av terroristene, sier mannen som reagerte på at den svartkledde mannen sa: «Gå, vi dreper ikke sivile».

– Det slo meg og jeg bestemte meg for å ringe politiet. Jeg gjetter på at det var en av terroristene, sier Didier.

Meldingen fra selgeren utløste politibeleiringen av næringsbygget om lag 40 kilometer fra Paris. Politiet arbeidet fredag ettermiddag med å forhandle med de to terroristene som i alle fall holdt ett gissel inne i den lille familiebedriften på et industriområdet i byen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere