*Nettavisen* Nyheter.

Nettpokerspillere ikke som andre

Nettpokerspilleren er student, syk eller arbeidsledig.

31.05.06 03:35

Det er store forskjeller i kjønn, alder, inntekt, interesser og forbruksplaner mellom nettpokerspillere og personer som spiller lotto, travspill eller kjøper lodd.

Liten fallhøyde
I motsetning til de andre spillertypene er nettpokerspillere ofte enten studenter, sykmeldte eller arbeidsledig. Dermed er det også den gruppen som har minst å tape. Den gruppen som har det best, satser heller på hester. Dette er blant konklusjonene i en studie gjennomført av det svenske medieselskapet OMD.

Den typiske nettpokerspilleren er ofte en mann mellom 15 og 34 år fra en stor kommune. Bingolottospilleren er 55 eller eldre og bor i villa på landet. Hestespilleren er mellom 45 og 69 år, ofte sjef, drikker gjerne vin og spiller golf. Lottokjøperen er 55 år eller elde, pensjonist, ser på kvinnen som ansvarlig i hjemmet, foretrekker hund framfor katt og velger husbil framfor campingvogn.

Store planer

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (NORSK TIPPING)

Bingolottospilleren og loddkjøperen sitter foran TV på landsbygda, mens de som spiller på hester kommer fra de største kommunene. Nettpokerspilleren sitter gjerne med bredbåndsoppkobling i en leid leilighet i en storkommune.

- Nettpokeren har vakt til live en helt ny spillertype som ikke tidligere har kjøpt lodd eller benyttet seg av andre eksisterende spilltyper, sier researchdirektør Martin Hugosson i OMD.

Nettpokerspilleren har store forhåpninger om å tjene penger og har derfor store planer om hva de skal forbruke i den nærmeste framtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.