Gå til sidens hovedinnhold

Nettside fjernet islamkritisk film

Liveleak.com har valgt å fjerne kortfilmen «Fitna» etter alvorlige trusler mot sine ansatte.

De siste dagene har en islamkritisk kortfilm vakt stor debatt og harme. Den nederlandske politikeren Geert Wilders står bak filmen som heter «Fitna», og nå har videonettstedet Liveleak.com sett seg nødt til å fjerne filmen fra sin side på grunn av alvorlige trusler mot sine ansatte.

- På grunn av alvorlige trusler rettet mot våre ansatte, og noen dårlig informerte artikler fra enkelte deler av britisk media som kunne direkte før til skade mot noen av våre ansatte, har Liveleak.com ikke noe annet valg enn å fjerne Fitna fra våre servere, heter det i en kunngjøring på nettstedet.

- En trist dag
Wilders la ut filmen på nettsiden til det politiske partiet PVV i forrige uke og har siden blitt spredt til andre nettsider. Muslimer har reagert kraftig på videoen som kraftig kritiserer islam.

Liveleak.com skriver at situasjonen nå ble for vanskelig for å vise videoen, og at de måtte beskytte sine ansatte.

- Dette er en trist dag for ytringsfrihet på nettet, men vi må sette sikkerheten og velferden til våre ansatte over alt. Vi vil gjerne takke de tusener av menneskene, fra alle bakgrunner og religioner, som har gitt oss deres støtte. De forsto at Liveleak.com er et sted for mange meninger og støtter ikke bare en mening, skriver Liveleak.com som håper at den betente situasjonen vil føre til diskusjoner om slike problemstillinger.

- Frihetens fiende
Kortfilmen skildrer islam som «frihetens fiende» og starter med å vise bilder fra terrorangrepene i New York 11. september 2001 ledsaget av musikk av Edvard Grieg.

Den høyreekstremistiske politikeren har tidligere uttalt at Koranen inneholder en fascistisk tekst som oppfordrer til vold.

Nederlandske TV-selskaper har nektet å sende kortfilmen som varer i 15 minutter.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus