*Nettavisen* Nyheter.

Nettside viser gisseldrap

Foto: (AP Photo)

Videoopptak av drapet på en tyrkisk mann blir mandag vist på islamske nettsider. Tyrkeren har vært holdt som gissel av en militant gruppe i Irak.

02.08.04 15:35

Videobåndet, som er vist på flere nettsider, viser en maskert mann som skyter gisselet, Murat Yuce, som sitter i en stol. Når Yuce faller til gulvet, skyter den maskerte mannen ham enda to ganger mens han roper «Gud er stor».

Tidligere på båndet ble Yuce vist mens han ba tyrkiske firmaer om å trekke seg ut av Irak, og mens han kritiserte de amerikanske styrkene i landet.

Det er ikke klart hvor lenge Yuce har vært kidnappet. Han arbeidet for det tyrkiske catering-firmaet Bilimtur som har oppdrag for okkupasjonsstyrkene i Irak.

Både tyrkiske myndigheter og Bilimtur bekrefter at Yuce er drept. En rekke tyrkere er tatt som gisler i Irak, og minst to er tidligere drept.

Lørdag sendte TV-kanalen Al-Jazeera et bånd fra gruppa til Abu Musab al-Zarqawi der han truet med å halshogge to tyrkiske sjåfører om ikke firmaet de jobber for trekker seg ut av Irak.

Søndag opplyste to tyrkiske transportfirmaer at de er rede til å stanse sine operasjoner i Irak for å sikre at deres ansatte blir løslatt.

(©NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.