RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

New Orleans under vann

Sist oppdatert:
Et dike som holder tilbake vann fra Lake Pontchartrain brast under orkanen, og 80 prosent av New Orleans er nå under vann. Sykehus i byen blir evakuert.

Borgermesteren i New Orleans, Ray Nagin, bekreftet i et TV-intervju at diket har brutt. Bruddet er to kvartaler bredt.

- Fullstendig ødelagt
- Hjertet mitt er tungt i kveld, sa Nagin nedbrutt til WWL-TV.

- New Orleans er fullstendig ødelagt. Sannsynligvis ligger 80 prosent av byen vår under vann. I noen deler av byen vår er vannstanden så høy som syv meter, fortalte han.

Store deler av New Orleans ligger under havnivået.

Evakuerer sykehus
Karen Troyer Caraway, visedirektør ved Tulane University Hospital, sa tidligere til CNN at politiet i Louisiana har bekreftet demningsbristen overfor henne. Sykehuset på den andre siden av gaten hadde da allerede evakuert omtrent 90 pasienter, fortalte hun.

Vannivået i sykehuset i sentrum av New Orleans steg tirsdag formiddag med 30 centimeter i timen, og nådde raskt taket i første etasje.

- Vannivået stiger så raskt at jeg ikke en gang kan beskrive hvor raskt det stiger, sier Caraway til CNN.


80 drept
Sykehuset Tulane har allerede flyttet sitt akuttmottak til andre etasje. Sykehuset har brukt et nødaggregat de siste 24 timene, men hvis vannet fortsetter å stige i samme tempo vil trolig strømmen ryke.

- Vi har pasienter i respirator, sier Caraway til CNN.

Det er mer enn 1000 pasienter på sykehuset, og de fleste av dem er kritisk syke. Det betyr at de må evakueres gjennom lufta.

Minst 56 mennesker har hittil dødd etter orkanen Katrinas herjinger. Forsikringskravene antas ifølge AP å beløpe seg på opptil 173 milliarder kroner.

I Mississippi alene meldes det om så mange som 80 døde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere