RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

New York har fått ny guvernør

Sist oppdatert:
Mandag ble Eliot Spitzers avløser tatt i ed.

Eliot Spitzer trakk seg forrige uke fra sitt verv som guvernør i delstaten New York etter at det ble kjent at han var medlem i en prositusjonsring. Han gikk offisielt av klokken 12, lokal tid.

Første blinde guvernør
En time senere ble David Paterson sverget i ed ved guvernørkontoret i delstatshovedstaden Albany, melder BBC. Paterson er den første afroamerikanske guvernøren i New York, og også USAs første blinde guvernør.

- Jeg hadde aldri forventet å få æren av å tjene som guvernør av New York, men grunnloven krever det, sa han i en tale til pressen etter seremonien.

Paterson var Spitzers viseguvernørkandidat ved valget i 2006. Spitzer vant da hele 70 prosent av stemmene.

- En turbulent uke
Paterson ga ingen direkte henvising til sin skandaleomsuste forgjenger, men konsentrerte seg heller om sine forestående arbeidsoppgaver: blant annet oppfordret han delstatens politikere til å samarbeide for å få gjennom lovendringer som vil hjelpe de svakerestilte samt å jobbe for å gi alle innbyggere like muligheter.

- Dette har vært en turbulent uke, men det har vært mange turbulente uker i New Yorks historie, og vi beveger oss framover, sa han.

Tilstede var også borgermester Michael Bloomberg, New Yorks demokratiske senatore Hillary Clinton og Charles Schumer samt tidligere guvernør George Pataki.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere