RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni arrestert etter aborginer-opprør

Sist oppdatert:
Situasjonen er svært spent på Palmeøya hvor australske urinnvånere fredag gikk amok i protest mot at en aborginsk mann døde i arresten.

Politiet har arrestert ni personer på den avsidesliggende Palmeøya i Australia hvor aborginere fredag satte fyr på politisatasjonen og flere andre bygninger etter at en fylle-arrestant døde på cella.

De ni opprørerne siktes for ødeleggelse av offentlig eiendom og brudd på ordensbestemmelsene på øya.

- Politiet er selvsagt svært bekymret for muligheten for at opprøret kan flamme opp igjen i løpet av dagen, og vurderer de neste 24 til 36 timene på Palmeøya som avgjørende, sier politiminister i delstaten Queensland, Judy Spence, til nyhetsbyrået Reuters lørdag.

Politistasjonen på øya ble satt i brann av en bensinbombe fredag i protest mot at aborgineren Cameron Doomagee (36) døde på cella etter å ha blitt innbragt for fyll fredag for en uke siden.

Obduksjonen viste at Doomagee hadde fire fire brukne ribbein, og at han døde av en punktert lunge, skriver nyhetsbyrået AP.

Også en statlig bygning og en politiforlegning ble satt fyr på under opprøret i fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere